2012. március 2., péntek

9.fejezet Változások


*
változások

Elizabeth mikor egész éjjel az ágyában forgolódott. Kinyította az ablakát .hogy hát ha a friss levegő majd jót tesz .. ,de nemtett elment a fürdőbe megmosta acrát és a tükörképét bámulta miközben azon gondolkodott amit látott daviden . Valami zörejt hallodt a szobájában be ment ,de nem volt semmi „képzelődöm” gondolta. Ma mikor ágyába akart volna feküdni egy levelett talált
Olvass el !. Ez állt rajta. Elizabeth kinyította a boritékot és kivette a levelet.


Tudom amit tettem ,hogy nem mondtam el a titkom nagy hiba volt . Nem akarlak elveszíteni . Ha adnál egy esélyt ,hogy elmagyarázhassam … megköszönném. Találkozzunk 6kor a parkban .
Szeretlek téged Liza … David.


Elizabeth csak úgy mered a lapra majd eldobta azt felhúzta a két lábát és össze kulcsolt körülötte a kezét . Magára húzta a takarót és azon gondolkodott valyon miért fél ennyire a vámpíroktól .Elizabeth nem emlékezett elő élete halálára ,de ze volt az igazi oka . Behunyta szemét majd elaludt nem sokat aludt halk csörömpölésekre lett figyelmes lement a lépcsőn be a konyhába és meg nyomta a kávégépet majd komás fejjel le ült az asztalra és letette a fejét rá .
  • hellóka.mondta egy vékony kis hang. Elizabeth felkapta a fejét és legjobb barátnője Jenny volt az kikerekedett a szeme.
    - hát te ? - csodálkozott a lány
    - anyát kisértem és kijöttem annyira jó ,hogy rokonok leszünk .-mondta. Elizabeth szemei még jobban kidülettek „mik leszünk ?”gondolta.
    - nézzd – húzta oda Jenny az ajtóhoz.
    -kukkants ki!-mondta a lány . Elizabeth ki nézett és Mrs.Black és Daniel kávéközben beszélgettek csak úgy forrt köztünk a levegő . És hirtelen az ajkuk egymáshoz közelitett Elizabeth nem csak a szeme még az álla is le esett tágranyílt szájjal , szemmel ragadta meg barátnőjét és rántotta oda az ajtóhoz. Jenny csak nagy ugrálással fejezte ki örömét Elizabeth nem múzdult álla még mindig a földet verte a szemei csak úgy kandikáltak .
    -le maradtam valamiről ?-kérdezte lány kissé hangossan. Daniel és Sarah megijedtek a csókot abba hagyták a lányra meredtek . Daniel azt mondta .
    -remélem nem baj El ?-kérdezte . Elizabeth csak a fejét rázta .
    -Persze ,hogy nem.


    Bridget és Adel a nappaliban ültek David és Thomas vadásztak . Adel hangosra kapcsolta a zenét és rázta a fenekét. Hatalmasakat sikított és táncolt. Bridget épp azon gondolkodott ,hogy hogyan szabaduljanak meg a kis csitritöl .
    -Abba hagynád !!- üvöltött Bridget testvérére aki leült és inni kezdett.
    -min filozol ?- kérdezte
    -a kis ribancon .-válaszolta .
    - Bri ugye tudod ,hogy nem kell ebben részt venned már az előtt mondtam mielött vért ittunk volna és haltunk volna meg . Edgár veszélyes .
    - Nem tudok nélküled élni Adel .-nézett rá testvérére Bridget. Adel megfogta a kezét.
    -tudom . Én se nélküled testvérem . - mondta.
    -és ha megigéznénk a lányt ,hogy menyen Edgárhoz ? - kérdezte Bridget.
    -az nem jó ugyan is a lány nem élő ember mivel az a banya a lelékét átszálította vagy micsinált pár 100 év utánra .
    -megölni se lehet ? -kérdezte Bridget.
    -de ! De akkor elveszted davidet . És Edgár minket öl meg úgy is 700 éve erre fáj a foga . -mondta Adel.
    - és ha fájdalmat okoznénk annak a ribancnak ahogy ő tette veled ? -kérdezte ördögi vigyorral Adel.
    -Adel nem .. nem bántunk senkit . -mondta Bridget. Adel csak rejtélyes mosollyal azt mondta
    -majd még meglátjuk- mondta.


David a parkban ült és várta Elizabethet aki nem jött már eltelt 10 per mikor David felált és elakart menni ,de megjelent a lány . A lány szíveverése az egekben volt amit David nagyszerűen hallodt is
    -Elöször is had kezdjem úgy ,hogy sajnálom .-mormolta David.
    -hagyuk kérlek csak mond amit akarsz . -mondta Elizabeth .
    -semmi esély ,hogy vissza kapjalak igaz ? - kérdezte a fiú . Elizabeth a földet nézte . Fejében a gondolatok sora futott át . Szereti Davidet ,de fél attól ami lett.
    -elárulod az igazat ? -kérdezte a lány .David rá mutatott a pada és Elizabeth leült . Majd bologatott.
-1864 júliusában megtudtál egy titkot a vámpírokról . Közé akartad tenni ,hogy lézetnek és ez áll a sorozatos gyilkolások háterében mi Thomas és én meg akartunk védeni téged . Ám egy nap egy férfi jött és elragadott tőlünk . A szemünk láttára ölt meg beléd harapott és a véredett ontotta . Félelmetes látvány volt . -sohajtott David.
  • a testedet elvittük egy varázsló nőhöz akinek könyörögtünk ,hogy támaszon fel téged . A nő azt mondta természeti erökfölött nincs joga rendelkezni ,de a lelkedett megtudja menteni és egy újéletben visszahozni ,ha feláldozzuk a lelkünket. Így egy vámpír a vérét adta ,hogy igyuk meg ami borzatsztó volt . Majd ezt órdította „Isztenjient” össze estünk és arra keltem fel ,hogy egy erdőben vagyok melletem Thomas és fájt a fogam és perzselt a nap égni kezdtem a naptól majd be menekültünk egy barlangba és ott egy medvével táplálkoztunk . És téged azóta is keresünk . 1869-ben megismertünk két ikerlány akibe beleszerettem ,de ki is hisszen csak te voltál a legfontosabb tudom nyálasan hangzik ,de így van . A lányok Adel és Bridget Ellwood megtanítottak minket vadászni és ,hogy hogyan lehetünk a napon.-mondta David majd felmutatta a gyűrűjét.
    -egy olajba mártott kő amin napon szárat lápis kő. Elfelejtettem a lányokat és nem is olyan rég vissza tértek és most a mi házunkban vannak hála a bátyámnak . -Elizabeth végig hallgata a történetet. Oda ment óvatossan a fiúhoz megsimogatta az arcát olyan félőe ért azt arcához akár csak egy vad lóhoz
    - Csodálatos dolog amit tettél ,de nekem idő kell. Most már tudom miért félek a vámpíroktól .
Majd fogta magát és elsétált . David beleütött egy fába ami ki is dölt mérgében futni kezdett .

Elizabethet éjjel rém állmok gyötörték menekült az erdőben egy férfi elöl akinek az arcát nem látta majd elkapta őt és nyakon harapta . Ettől Elizabeth felriadt és lihengni kezdett majd ki ment a fürdőbe és ivott egy pohát vizet megmosta arcán és vissza feküdt ,de az állom folytatódott.
Majd felöltözött és kiment az erdőbe sétálni

Adel a sötét útcákat járta álldozatokért . Sofi Davids épp mack miller randiról tartott haza magasarkuja csak úgy kopogott a halk ucában Adel amikor meglátta a lány eszébe jutott Elizabeth tudta nagyon jóban van a lánnyal
    -Szenvedj drága Elizabeth-mondta magának .
    Majd egy lépéssel a lány előtt termett
    -úristen ,de meg ijesztettél nem téged láttalak a bálon ? -kérdezte kedvessen Sofi .Válasz helyett Adel beleharapott a lányba és szívni kezte majd jobb ötlet jutott eszébe .
    -Az arcomat felesd el -mondta majd meleharapotta saját kezébe és Sofi szájába tömte azt majd az autó elé lökte őt és eltünt. Sofit az autó elütötte majd a nő hívta a mentőket ,de mire a mentő megérkezett Sofi eltünt. Az erdőbe menekült ahol Elizabeth és David is voltak .Sofi össze futott Elizabethel.
    -ely !-szólt. A lány nagyon megrémült értetlenül bámult barátnőjére.
    -te mit keressel itt ?-kérdezte
    -olyan éhes vagyok és fáj a fejem … - mondta Sofi.
    Elizabeth közelebb ment a lányhoz és átölelte
    -nee meny innen -mondta Sofi
    -hallom ahogy lüktett a véred és olyan csábító.-mondta Elizabeth értetlenül nézett.majd hátrált ekkor Sofi szemfogai elöjöttek szeme meg elsötétült. Elizabeth futni kezdett. És pont akkor neki futott Davidnek aki karjába zárta .
    -mitörtén ? -kérdezte rémülten
    -Sofi vámpír lett.-bökte rá . - Sofi ott termet és fogaihoz kapott
    -mi történik velem ?-kérdezte .David megragadta a lány
    -nyugodj meg..vegyél nagy levegőket ismerem ezt az érzést.-mondta David
    -engedj -futott el Sofi . Berohant egy parkolóba és ott egy férfit megpillantott. A férfi elé állt majd rá vetette magát és bele harapott a nyakába és szívni kezdte édes vérét . 

2 megjegyzés: