2012. február 1., szerda

4.fejezet Rég múlt emlékei


4.fejezet

Rég múlt emlékei 
*
David a szobájában ült és egy szekrényre mered melynek kulcsát mélyen eldugva tárolta . Egy laza mozdulattal felpattant egy gerendára melyen edzeni is szokott és le vette  a kulcsot ami már igen poros volt . Kinyitotta a szekrény ami nyikorgással nyílt ki a por csak úgy belepte az emlékeket. Kezébe vett egy képet
amit ez állt

Elizabeth John 1864 – akkor is milyen gyönyörű volt.-sóhajtott fel . Egy kis zene ládíkot nyitott amiben egy halk lágy zene szólt a ládikó ékszeres dobozka volt melyben szerelme ékszeri voltak . Kezébe vett egy nyakláncon becsukta a szemét és vissza emlékezett . Majd egy parfümöt is megszagolt mely Elizabethé volt . A képpel a kezében leült az ágyra és csak meredt a képre – bárcsak vissza kaphatnám . - sóhajtott ismét. A képet az ágyon hagyta a szekrényt bezárta , a kulcsot vissza helyezte .

Elizabeth sietősen Emma lakására sietett aki már javában készülődött az esti partira . Elizabet volt az iskola legnépszerűbb lánya minden fiú őt akarta . Emmát egy nagy doboz cipelése közben találta . - Emma ?!- kérdezte Elizabeth . Emma ki kukkantott a doboz mögül – nem a szent pápa hol voltál Ely ?- érdeklődött méregessen . - Emma ne haragudj csak dolgom volt … -válaszolta. -Az ígéret az ígéret Ely – bökte rá Emma. Majd a kezébe nyomott egy nagy dobozt . -hozd kérlek a kocsihoz ez a z utolsó doboz.-mondta sietősen a lány . Elizabeth hallgatott Emmára és vitte a cuccokat utána majd beültek a kocsiba és a tóparti házig meg sem álltak . Emma igazán gazdag volt mindene meg volt szép ruhák, kocsi, cipők ám neki egy valami kellett Elizabeth hírneve és az h rajongjanak érte a férfiak. Nem voltak a legközelebb barátok ,de nem is mondhatnám ,hogy távol álltak egymástól . Mikor oda értek a házhoz az már fel volt díszítve csodálatos láp ionokkal és mindenféle díszekkel . Elizabethnek tátva maradt a szája a látványtól . Becipelték a dobozokat és a házban Emma testvére Sofi várta őket a szőke kis kék szemű lányka aki szinte testvérének érezte Elizabethet. A lány is így viszonyult Sofihoz imádta a lányt kedves , aranyos , jószívű volt testvérével ellentétben aki inkább a maga mogorva módján fejezte ki érzelmeit .
Sofi éppen poharakat rakosgatott és mikor észre vette fogadott nővérkéjét azonnal öleléssel fogadta . - Ely



el se fogod hinni mi történ velem a mi nap . - mondta izgatottan . - mi ? - kérdezte Elizabeth . - Mack végre hozzám szólt és rám mosolygott. - ugrált örömében a lány . Elizabeth csak állt ott és édesnek vélte Sofi viselkedését. Mack Miller volt az iskola fő majma ízzé attrakciója vagy is inkább olyan sport mogulnak nevezném minden lány a bugyijába pisilt ha meglátták a felső testét és olvadoztak ha akár egy pillanatra és véletlenül össze akadt a tekintetük a sráccal. Agy kapacitása azért felért egy hallom molyleptével ,de a lányok csak a külsőre utaztak . - és mit mondott ? - kérdezte Elizabeth . - áhh ,hogy mit mondott....- húzta a száját sofi – igazság szerint ,hogy útban vagyok a szekrényénél és

menyek arrébb egy mosollyal kísérve. -Elizabeth ettől nevetni kezdett ,de ám Sofi ezt nem vette jó néven . - ő is itt lesz ? - kérdezte Elizabeth . - persze meg kellett hívnom nem hagyott békén . -mondta Emma egy magazin mögül kikukkantva . - és még valakit meghívtam akitől olvadok . - állt fel a lány és mesélte jó kedvűen . - ki lenne az – kérdezték a lányok egyszerre. - David Johnson – messélte Bágyu vigyorral . Ekkor Elizabeth nagyot nyelt hiszen a fiúba valahogy talált olyan tulajdonságot melyet más férfiban nem . Elizabeth rá pillantott az órára és sípákolva azt mondta . -úristen nekem rohannom kell próbára . - mondta. -milyen próbára . Kérdezte Emma. - a bálira – válaszolta. - ki a partnered? - Elizabeth félt elmondani az igazat ,de kicsúszott a száján – David .- Emma ekkor elvörösödött fejjel nézett a lányra . De nagyot nyelt és vissza fogta magát. - rendben meny csak … majd én mindent megcsinálok mint mindig – vágta a fejéhez Emma. Elizabethetet nem hatta meg ez a szemre hányás inkább sietett a próbára .

Mikor haza ért felfutott a szobájában Daniel még javában dolgozott az irodában . Össze pakolta a cuccait és 
ekkor csöngetek .lerohant a lépcsőn és jó kedvűen nyitott ajtót , david állt az ajtóban egy hatalmas



csokorral a kezében . Elizabeth elpirult a látványtól – Szia – üdvözölte David. - talán nem olyan gyönyörűek ,mint te ,de remélem tetszik – Elizabeth ettől még jobban elvörösödött. - ne viccelj mesések – bökte rá . - ahogy te is . - Válaszolt David . -egy perc hozom pulcsimat. - mondta lány . Majd a kezével invitálta be a kázba a fiút aki erre csak annyit válaszolt . - jó nekem idekinn is . - Elizabeth és David elindultak a kocsi felé be ültek Elizabeth vezetett furcsállotta h a fiú gyalog jött . - gyalog vagy ? - kérdezte. - igen ..- válaszolta . -hogy-hogy ? - nem nagy táv – mondta . Ez a nem nagy táv elizabethnek gyalog 3 órára lett volna kocsival 20 perc alatt meg lehet tenni ám gyalog egy embernek sok Elizabeth ezt nagyon furcsállotta hiszen ő is órákon át gyalogolt , hogy oda érjen . A kocsiban nem nagyon beszélgettek Elizabeth az utat David meg a lányt fürkészte. Mikor megérkeztek az iskola próba terméhez Elizabeth leparkolt és be mentek együtt. Mrs.Sun már várta őket. - siessenek fiatalok .- siette őket – elvannak késve . - david és Elizabeth be mentek a terembe és szembe álltak egymással . - köszönöm h megjelentettek gyereket . Most pedig az 1864-es táncot fogjuk gyakorolni melynek elsődleges szabálya nem érintkezzünk a párunkkal először persze . Ki tudja miért ? - kérdezte . Elizabeth keze felnyúlt. - Mert akkoriban a nők nem válthatnak csókot a férfijukkal nyilvánosan nem foghatták egymás kezét érintés tiltva volt , ha egy nő megtette szajhának titulálták . - mondta Elizabeth . Mrs. Sun szája tátva maradt . -nagyon jó Elizabeth …. ezt mind honnan tudod ? - kérdezte. Elizabeth egy pillanatra elbambult – nem tudom – suttogta . David mosolygott hisz tudta végre szerelme emlékezik a régi időkre .

 - nos ki tudja megmutatni az alapokat esetleg Elizabeth ? - nézett rá a tanár a lányra . David megragadta a lányt és kezüket felemelték először a jobb kezüket ,mint ha csak pacsit akartak volna adni egymásnak ám a kezük nem ért össze . Körbe mentek 2 kört majd ugyan ezt majd balra is megtették ugyan ezt majd két kézzel mind a két irányban . Közben Elizabeth végig David szemét pásztázta . David csak mosolygott. Elizabethnak egy emlék kép ugrott be ismét 1864-ről . Majd David tánc tartásba állt a lánnyal és keringőztek Mrs.Sun csak nézte őket . Majd a tánc végett ért Elizabeth feleszmélt – én ezt honnan tudom
– suttogta Davidnek . A lány egyszer csak kirohant . - de lányom – kiabált rá Mrs.Sun . David utána eredt a lány az egyik szekrénynél megélt neki dőlt majd lassan lecsúszva azon le ült a földre és sírni kezdett. - mi történik velem ? - kérdezte . David leült mellé és könnyeit törölgette . Egymás szemébe néztek mikor Elizabeth azt mondta . - David olyan ismerős vagy nekem mintha már ismernélek …. egyszerűen , ha veled vagyok a szívem kalapálni kezd és levegő után kapkodok . Szerelmes lennék ? . kérdezte magától . David egy ártatlan mosolyt engedett el arcán majd megsimogatta a lány arcát. David egyre közelebb hajolt a lányhoz aki mozdult utána szemüket mindketten becsukták és ajkuk majdnem össze ért amikor Mrs.Sun oda ért . Megköszörülte a torkát és a majdnem csókból semmi sem lett . Elizabeth el rohant be ült a kocsijába maga után hagyva Davidet és a tanárt . A kocsijában a fejét fogta majd ütni kezdte a kormányt . - mi van velem – ordította. . Elhajtott .

PÁR ÓRÁVAL később....

Elizabeth Jennyhez indult aki már javában készülődött az esti partira . Jenny be ült a kocsiba és üdvözölte barát nőjét aki nem volt éppen lelkes bulizós hangulatban . -mi a baj ? - kérdezte jenny – majdnem meg csókoltam David Johnsont . - válaszolta . -jenny izgatott let – úristen ,hogy ? - kérdezte a lány . Elizabeth elmesélte hogy mik történtek és h milyen kedves volt vele ,hogy hozott virágot amit még egy barátja sem tett . A Story végén megérkeztek a házhoz. Mindenki már javában bulizott folyt az alkohol bőven . Bementek a

házba ahol Sofi éppen egy üveggel a kezében állt . - mi a baj . -kérdezte Elizabeth . Sofi mikor meg látta a lányt nagyon meg könnyebbült . - Mack ott van és nem akarok oda menni – mondta . Elizabeth nagyot nézett majd oda húzta



a lányt mackhez és rá lökte . Majd megragadott egy üveggel és kifelé indult ekkor hirtelen Davidbe botlott -úristen te mit keresel itt ? - kérdezte megdöbbenten . -Emma hívott meg . -válaszolta majd mosolygott. Elizabeth rá pillantott Emmára aki láthatóan jól érezte magát . - séta ? - kérdezte David . Lány csak bolíntott.
Ki mentek a tóhoz majd le ültek egy kis padra . Elizabeth a tavat bámulta . David meg a lányt . - Honnan ismerlek ? - kérdezte . -talán az állmaidból .- válaszolta David . Elizabeth ezen el gondolkodott . - sajnálom a majdnem csókot – mondta. -héé – mondta David majd magfogta az arcát. - én csak azt sajnálom ,hogy nem történt meg … - mondta majd lassan mély pillantást vetett a lányra . Majd ajka közelítette az övéhez majd rá tapasztotta. Szenvedélyesen megcsókolta .
David emlékezett az első csókjukra ami még 1864-ben volt ugyan úgy mint Elizabeth neki is ismerős volt ez a csók és olyan lágynak és érzékinek találta fiú őt még így nem csókolta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése