2012. január 29., vasárnap

első fejezet


previous life
Do you remember?
1864.január 25
Sürgött forgott a szobájában a nagy bálra készülödött megfésülte szép hosszú barna haját majd felkötötte azt egy konyba . Oda sétált a szekrényhet levette kedvesétől kapott nyakláncát majd felkötötte maxkját is . Illattal fulyta be nyakát . Elindult a lépcső felé .

2012.január 25
Elizabeth állmában láta a lány mozdulatait ,mint ha csak ő lett volna . Furcsa állmok gyötörték már napok óta ,de soha nem tudta miért ?!. Kinyomta a csörgőt amely felébresztette , és el kezdett készülődni az iskolába . Ikolába menet nagyon gondolkodott ezen a furcsa állmon mi lehetett az miért állmodik már napok óta ilyen dolgokról ,de a lépcsőnél tovább nem jut el , talán ott lenne a megoldása az állmának ? Beért az iskolába majd legjobb abrátnője Jenny fogadta . - Ely !! - susogta hangosan . - Jenny ?!- eszmélt fel Elizabeth . - mibe merültél bele oly annyira ? - kérdezte izgatottan . - Régóta furcsa állmaim vannak nem tom meg magyarázni – mondta a lány . - Tudod mit – folytatta vidáman Jenny.- Elviszlek anyukámhoz . Ő állom megfejtő és pontossan mit is állmondsz ? - kérdezte. Elizabeth elmesélte neki az álmát a lány a szép ruhában a fűzőt , a maxkot, és a lépcsót melyen soha nem jut tovább . - Hmm – mondta Jenny . - Ely szívem nincs ezzel gond anyukám biztos tud majd segíteni . - Elizabeth nagyon furának tartotta jenny anyát hissz mindig olyan furákat mondott ezért némi fintor lett a szép kerek arcán . - Nem tudom ,hogy ez jó ötlet lenne-e . -mondta . -Nincs ezzel gond iskola után elmegyünk hozzá biztos tud majd segíteni .



Iskola után a lányok Elindultak a Black házhoz . Mrs. Black kedves ám bár furcsa nő volt . Szépséges arca kedves meleg mosolya és kék igéző pillantása volt . Elizabethet mindig is szívessen fogadta . Jenny izzgatottan vonszolta barátnőjét akinek nem igazán tetszett az ötlet . Jenny Black egy életvidám kislány volt kinek édes apja elhagyta őt . Édesanyával élt egy aprócska édes házban . Jenny bevonszolta Elizabethet a köszöbön majd egy hangossat kiabált – Anya megjöttem és hozzam Elyt is . - Elizabetet sok -féle képen hívták már Lizzy, Lizbet ,Bet ,El és ez a híres Ely, az egész iskola így ismerte ,de ő inkább meg maradt az Elizabeth John névnál . Elizabeth volt az iskola kegyeltje mindenki ismerte és szereték a lányok mint a barátai akartak lenni olyan akkartak lenni ,mint ő stilusilag , tanulásilag, és persze a fiúk terén is Elizabeth minden fiút meg kaphatott volna ,de ő még is megmaradt singlenek . Mrs. Black gyönyörű mosolyát rá irányította a lányra – Szervusz kedvesem. - köszöntötte . - Nos miért vagy itt ? - kérdezte nagy mosolyjal . - Elynek van egy vissza térő állma meg kéne , hogy fejsd neki . - szíves örömest – mondta majd leült é a lányok is így tettek . Elizabeth elmesélte az állmát majd a nő így felelt – hmm véleményem szerin egy előző életedet látod – Elizabeth koncogott ezzen . - Nem hinném . -válaszolta kissé udvariatlanul . - ha szeretnéd meg vizsgálhatlak . Csak feküdj le . - nem nem akarom köszönöm ez marhaság – kiabálta . - lányom ha marhaságnak tartod miért nem engeded , hogy megvizsgáljaak ? - Elizabeth kiviharzott . - anya sajnálom – mentegette barátnőjét Jenny . -nem hagyjd csak- megértem . - jenny futott utána -Ely ez mi volt ?- kérdezte. -anyád bolond....- mondta hangossan . Jennyn arcára a vigyor le fagyott Elizabeth soha nem látta még ilyenek . 


-csak segíteni akart ...- mondta szomoruan össze szorított fogakkal . -sajnálom – válaszolta a lány . Majd elment . Beért a házba és magaután becsapta az ajtót . Amire a nagybátya fel figyelt . -Rossz nap ?- kérdezte ki kukkantva az ujság mögül .- de még mennyire lefekszem ha nem baj ? - kérdezte. - nem dehogy ha kell valami csak szól – mondta a nagybátya kedvessen és aggódva . - felment a szobájába leült az ágyára és azon gondolkodott valami igazság csak vana dologban vagy lehet ? Nem tudta csak bámulta a falat . Beült egy forró kád vizbe és lefeküdt aludni .
Állmában ismét újra elöjött minden ,de most belepillantott a tükörbe és meglátta saját magát . Nagyon meg lepődött. .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése